top of page
חיפוש

מה עושים בחמ"ל בר-גפן ולמה אני עושה את זה?

גיל הגיע אלי מודאג מהנטל שנפל על אשתו של חברו הטוב כשלקה בדום לב. ביחד מצאנו לו מוסד רפואי מתאים, הגשנו תביעות לביטוח והמשפחה למדה שגם לילדים של חולים יש זכויות.


מרים הגיעה אלי אחרי שהתיאשה למצוא פתרון למחלה הנוירופטית ממנה סבלה. ביחד הבנו שהמחלה כרונית, אבל ניתן להפחית את הכאב ואת התלות בבני המשפחה.


מיכל הגיעה אלי בנסיון להבין האם כדאי להחזיר את אביה פגוע המוח לביתו או למצוא לו מוסד ראוי. היא רצתה אדם שיודע איך נראים חיי משפחה עם פגוע מוח בבית, כדי שתוכל לקבל החלטה מושכלת.


לפני כשנה הגיע אלי קיבוץ עירוני שלם בנסיון לבדוק איך הם יכולים להשתלב בסיוע לחברם שהדרדר למצב סיעודי בגיל 40.


רועי לקה בסרטן בעודו מובטל ולא ידע איך ממלאים תביעה לביטוח לאומי.


אז מה בעצם אנחנו עושים?


לפעמים אדם צריך פתרון רק לבעיה אחת ספציפית שנובעת ממחלתו או מהפציעה הקשה שחווה. לפעמים צריך לבנות את כל עולמו מחדש.

כשבונים חיים עם מחלה, כמו בכל בניה, צריך להניח קודם יסודות ולבנות לפי הסדר: יש זכויות שצריך לממש לפני אחרות, יש מצבים רפואיים שדורשים מענה מיידי ומנגד בדיקות שלא כדאי להשחית עליהן כסף יקר. ויש בדידות, גם כשמוקפים בהמון אנשים.

מחלה או פגיעה משפיעות על כל תחומי החיים: על הפיזיות, על הרווחה הכלכלית, הרווחה הנפשית והתא המשפחתי. כל השינויים האלה מייצרים מצבי בילבול, חרדה ותחושת חוסר שליטה על המצב ועל הפעולות שהוא דורש מאיתנו לבצע.

החולה החדש ובני משפחתו נאלצים להתמודד עם הבירוקרטיה שמוטחת בהם במלוא עוצמתה: אינספור משרדי ממשלה, ערימות של ניירת, המון פקידים. התשובות לשאלות לפעמים כלליות ולא מספקות או לא מובנות והכל גוזל זמן ואנרגיה שאין ממנה בשפע במצבים כאלה.

שוב ושוב אני שומעת מחולים ומבני משפחותיהם: "אני לא מוצא את הידיים והרגליים בנסיון להבין מאיפה אני מתחיל לטפל במה שקרה לי. אני לא יודע אם אובחנתי נכון, אני לא יודע אילו זכויות מגיעות לי ומה אצטרך בעתיד. מה לעשות?". התשובה אחת: סדר. מצבים כאלה דורשים מיפוי מדוייק של מכלול האתגרים שאיתם החולים ומשפחותיהם צריכים להתמודד. אנחנו ניצור לכם מפת דרכים שכזו ואז נעבור בה תחנה אחר תחנה, נסלק מהדרך את המכשולים ונבנה לכם תכנית טיפול למכלול הבעיות שנובעות מהמצב החדש.


את המקרה שלכם תרכז מנהלת תיק אישי, בליווי שלי. היא תבחן את כל הפרטים, תאסוף את כל הניירת ותרכיב תכנית עבודה, הכוללת את היעדים שתציבו יחד: השגת פטור ממס, קביעת אחוזי נכות, סיוע בשכ"ד, מציאת רופאים רלבנטיים, סיוע רגשי ועוד. לאחר מכן היא תתחיל לפרוס את הבעיות והיעדים מול המומחים הנכונים למצבכם: עורכי דין, רופאים, רואי חשבון, פקידים, יועצים. הכל במטרה להגיע לפתרונות המיטביים המותאמים לכם ולמצבכם האישי. מטרתה של מנהלת התיק היא למצוא תשובות לכל השאלות שמטרידות אתכם, מענה לכל הבעיות בהן אתם נתקלים בדרך, למנוע מכם התרוצצות מיותרת בין אינספור מומחים, לחסוך לכם הוצאת כספים שלא לצורך ומנגד – לדאוג שתקבלו את הכספים המגיעים לכם כחוק, לבלום מוקדם את הטעויות שיגרמו לכם לבזבז זמן יקר, למנוע מכם להשחק בגלגלי הבירוקרטיה שמאיצים מהירות בעיקר מול אנשים במצב מוחלש.


יש הרבה חברות בשוק שמציעות פתרונות למרכיבים בתוך מצב המחלה. אין חברות שמבינות מה שלמדנו על בשרנו: שמחלה לא מתחילה ונגמרת במצב רפואי, אלא היא מכלול של צרכים הן של החולה והן של בני ביתו. כל מומחה בכל חברה שכזו הוא רק כלי אחד בתזמורת. תנו לנו לנצח עליה.

479 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page